Hof van Meigem

DEVON & CORNWALL LONGWOOL - Informatie

Herkomst
                                                                 
In het zuidwesten van Engeland bestonden twee longwoolrassen: de Devon Longwool en de Cornwall Longwool. Doordat ze zoveel op elkaar leken, hebben ze in 1977 besloten om de stamboeken te laten samengaan onder één stamboek.
                                                                 
Uiterlijk


Hij valt op door zijn fors postuur, zijn stevige brede kop en zijn glanzende grove krullen die tot 25 cm lang kunnen worden. Hij is over zijn hele lichaam bedekt met wol. Deze is hard en daardoor zeer geschikt voor tapijten en gordijnen.
Merkwaardig aan dit mooie schaap is de soberheid en z'n kalmte. Zijn wol is natuurlijk het opmerkelijkste aspect. Ooien kunnen tot 7kg wol produceren, rammen zelfs 12kg. De wol is bovendien van zware kwaliteit en de vezels lang.
                                                                

Karakter

De Devon & Cornwall Longwool is een bijzonder schaap dat een enorme rust uitstraalt. Hij is niet gemakkelijk uit zijn stuk te brengen en kan heel rustig zijn omgeving observeren. Typisch zal dit ras ook altijd iets minder snel reageren dan andere rassoorten bij routineklusjes zoals het voederen.

Deze schapen zijn trouwens uitstekende moedertjes en lammeren zeer gemakkelijk. Voor hobbyisten een zeldzaam, uniek en toegankelijk ras.

Een laatste belangrijke karaktertrek is dat ook deze schapen zeer menslievend en sociale knuffelberen zijn. Ze laten zich gemakkelijk socialiseren en komen, hetzij soms ietwat op hun gemakje, naar de mens toe.

Een aantal foto's hieronder illustreren mooi het karakter van deze schapen.