Hof van Meigem

Het Hof van Meigem heet u van harte welkom

Ik ben Anne Vanhove en samen met mijn man Michel woon ik in Meigem.

Ons hof is gelegen in Meigem, een kleine deelgemeente van Deinze, tussen Nevele dorp en Deinze stad. Deze landelijke omgeving wordt gekarakteriseerd door de landbouw, tuinbouw en fruitteelt. Het landelijke dorpje ligt langs het Schipdonkkanaal, niet zo ver van de grote autosnelwegen E17 en E40, op zo'n half uurtje van Gent. Met zijn 694 inwoners op een grondgebied van 7,34km² kunnen we wel stellen dat dit gebied rust ademt.

Het Hof van Meigem is een oude gerestaureerde boerderij dat doorheen de decennia werd uitgebouwd. Wij trokken er in na enkele persoonlijke aanpassingen, in 2005. De beschikbare stallen samen met de verschillende weiden die de woning omgeven bracht de opportuniteit om een oude droom werkelijkheid te maken : het houden van klein vee.

De hobby begon in 2006 met een tweetal Hampshire schaapjes, maar algauw werd de liefde een echte passie.
Algauw kwam het idee om eens te gaan kweken. De resultaten mochten er zijn!

Vandaag leven de Hampshires en de Longwools een gezapig leventje op de weiden van het Hof van Meigem. De schapen voelen zich in hun nopjes en worden omringd door de beste zorgen, heel veel liefde en knuffels...

                                                   
Het Hof van Meigem is een erkend fokkerij bij de Vereniging Hampshire Down Vlaanderen (Stamboeknummer : 4263).
                                                                                                                                       
Onze dieren medisch volledig in orde met alle nodige inentingen en de bloedlijnen stammen rechtstreeks af van de grote kampioenen van Nederland. Hierdoor hebben we raszuivere schapen, conform de rasstandaard met mooie tekening, houding en bouw.

U bent steeds van harte welkom om het Hof van Meigem te bezoeken, geheel vrijblijvend, om kennis te maken met onze schaapjes. Op onze website vindt u eveneens een rubriek met foto's en lammetjes van het seizoen.